Meillä jokaisella on ainutlaatuinen tapa hahmottaa ja kokea maailma, eikä se näyttäydy kenellekään totuudenmukaisena. Koemme maailman eri tavoin, koska meillä on erilaisia uskomuksia, joiden kautta kokemamme asiat suodattuvat. Uskomukset ovat henkilökohtaisia totuuksia joiden mukaan elämme, eivätkä ne välttämättä pidä edes paikkaansa. Ne ovat syntyneet omista kokemuksistamme tai ne voivat olla esimerkiksi omilta vanhemmilta opittuja.

Se mitä ajattelemme ympärillämme olevista asioista, vaikuttaa tunteisiimme. Tunteilla taas on tärkeä osa siinä, miten tulkitsemme maailmaa. Tunteiden kuunteleminen on tärkeä osa ihmisyyttä ja omien tunteiden ymmärtäminen auttaa meitä voimaan paremmin.

Rentoutuminen auttaa tunteiden tunnistamista ja helpottaa niiden ilmaisemista. Rentoutuessa tietoinen mieli siirtyy syrjään ja keho vapautuu monista fyysisistä ja psyykkisistä lukoista. Mieli ottaa vastaan vapautuneemmin uusia asioita ja hyvää oloa tuottavien hormonien eritys kiihtyy, jolloin mieliala kohoaa. Ja kun kun olemme hyvällä tuulella, ympärillämme olevat asiat näyttävät positiivisemmilta. Ja koska ajatuksemme vaikuttavat tunteisiimme, alamme näin ollen tuntea parempia tunteita.

Positiivinen kierre on valmis.

Mitä rentoutuminen sitten on? Rentoutumistapoja on monia ja on yksilöllistä, mikä sopii kenellekin parhaiten. Rentoutua voi mm. liikunnan ja ulkoilun avulla, harrastaen, saunoen tai varsinaisilla rentoutusharjoituksilla. Varsinaisten rentoutusharjoitusten päätavoitteena on rentoutuneisuuden oppiminen ja erityisesti sen tunnistaminen. Kun oppii tunnistamaan rentouden olotilan, oppii myös huomaamaan liiallisen jännittyneisyyden ajoissa.

Rentoutusharjoituksista yksi tutuimpia on suggestiorentoutuminen. Suggestiorentoutumisen tavoitteena on saada ihminen tuntemaan kehonsa ja mielensä rennoksi, jolloin ne rentoutuvat myös todellisuudessa. Rentoutumisen opettelu onnistuu helposti äänitteiden avulla, jolloin voi rentoutua juuri silloin kun itselle parhaiten sopii.

Mistä sitten tietää, että äänitteet toimivat ja todella rentoutuu? Riippuen kuuntelijan suggestioherkkyydestä on mahdollista, että ensimmäinen rentoutumiskerta ei tunnu miltään. On myös mahdollista, että se vie aivan uuteen maailmaan. Ensimmäinen syvä rentoutuminen voi olla sykähdyttävä kokemus. Voi kokea nukkuvansa, vaikka tietää ettei nuku. Keho voi tuntua niin rennolta ja raukealta, että sen liikuttaminen tuntuu lähes mahdottomalta. On mahdollista tuntea voimakkaita, hyvin miellyttäviä tunteita ja jopa jotain sellaista, mitä ei ole koskaan vielä tuntenut.

Syvän rentoutumisen oppiminen avaa oven niille asioille, jotka muuttavat maailmasi juuri sellaiseksi kun olet aina halunnut sen olevan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *