Uneen ja rauhoittuneeseen oloon lempeästi kuljettavat lasten sadut ovat tulleet meidän perheeseemme jäädäkseen.

Olen 36-vuotias työssäkäyvä perheen äiti ja perheeseemme kuuluu minun lisäkseni mies sekä 4- ja 1-vuotiaat lapset. En ole millään tavalla rentoutumisen ammattilainen, vaan lähestyn aihetta puhtaasti käyttäjänäkökulmasta.

Meillä arki on monen lapsiperheen tavoin hektistä, eikä minun ja mieheni aktiiviset luonteet sekä intohimoinen suhtautuminen työhön vähennä vauhtia. Etenkin lasten myötä minulla on alkanut tulla yhä voimakkaammin tarve löytää vastavoima hektisyyteen. En haluaisi siirtää perheelleni kiireistä energiaa. Minusta olisi myös hienoa, jos saisin annettua jo varhain omille lapsilleni keinoja rauhoittaa itsensä silloin kun siihen on tarve.

Olen asettanut yhä selvempiä rajoja perhe-elämän ja työn välille, mikä on jo itsessään mahdollistanut paremman läsnäolon ja rauhoittumisen. Tämän lisäksi rauhoittavat iltasadut ovat tulleet meille uutena tapana rentoutua ja rauhoittua. Luemme yhä iltasatuja lähes joka ilta, mutta aina silloin kun tuntuu että lapsen on selvästi vaikeampi rauhoittua, laitan Vienon Sirkkaset –iltasadun pyörimään. Olen huomannut, että 4-vuotias poikamme sujahtaa nykyään nopeasti tutun sadun mielikuvitusmaailmaan, kun hän kuulee ensimmäiset Sirkkasten taustamusiikit. Kirjaa lukemalla rauhoittuminen ei ole ihan niin nopeaa, eivätkä esimerkiksi vähän jännittävämmät sadut muutenkaan ole aina hyviä unisatuja. Viimeaikoina siitepölyallergia on aiheuttanut pojallemme tuskaisia olotiloja, ja myös silloin Sirkkasten sadut ovat helpottaneet oloa jopa nopeammin kuin allergialääke. Ajatukset ovat siirtyneet nopeasti sadun maailmaan ja tukala olotila on himmentynyt taka-alalle.

Suosittelen lämpimästi muitakin lapsiperheitä testaamaan, auttaisivatko rauhoittavat satuäänitteet pikkuväkeä rentoutumaan paremmin ainakin niinä päivinä, kun se muuten tuntuu hankalalta. En missään nimessä kannata lukemisen tai yhdessäolon vähentämistä, vaan pikemminkin löytämään uusia tapoja parantaa lapsen unta ja rauhoittumisen taitoa. Näitä taitoja kun varmasti kaivataan tulevaisuudessa yhä enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *